Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

εν ενεργεία projects


Αυτή την περίοδο ο Νικόλαος Κουμαρτζής δραστηριποιείται στο συντονισμό και στην πραγμάτωση των παρακάτων projects (σε χρονολογική σειρά, από το νεότερο στο παλαιότερο):



} World of Parapsychology: Διεθνές Project με Άρωμα Ελλάδας!
Το World of Parapsychology (WoP) αποτελεί μια διεθνή προσπάθεια για την παρουσίαση και την προώθηση της παραψυχολογικής έρευνας σε ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος του thewop.org είναι να συλλέξει το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν την παγκόσμια παραψυχολογική κοινότητα σε ένα κοινό ψηφιακό τόπο (WoP).
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής είναι ο τεχνολογικός υπεύθυνος του project (technical manager) και ένας εκ των δύο ιδρυτικών μελών της προσπάθειας.
- Επισκεφθείτε τον "Κόσμο της Παραψυχολογίας" στη διεύθυνση: http://www.thewop.org/
- Δείτε την παρουσίαση του WoP από τον Ν. Κουμαρτζή στο 53ο Συνέδριο Παραψυχολογίας στο Παρίσι, στις 25 Ιουλίου του 2010: http://www.youtube.com/watch?v=x5oVKqcmmQo

} Ψ Blog: Το 1ο Ελληνικό Blog Παραψυχολογίας Είναι Γεγονός!
Το Ψ blog είναι αφιερωμένο στη μελέτη των παραφυσικό φαινομένων μέσω της επιστημονικής οδού, δίχως τον ακαδημαϊκό δογματισμό ή υπερβολικούς ισχυρισμούς. Αποτελεί το πρώτο ελληνικό blog που εστιάζει αποκλειστικά στον ακαδημαϊκό κλάδο της Παραψυχολογίας και στοχεύει να εισάγει ορθά τον όρο "παραψυχολογία" στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
Επισκεφθείτε το άκρως εξειδικευμένο αυτό blog στη διεύθυνση: http://parapsychology-gr.blogspot.com/


} Παράξενος Ταξιδιώτης (strangler.gr)

Ο Παράξενος Ταξιδιώτης είναι ένας online ταξιδιωτικός οδηγός για παράξενες τοποθεσίες στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Γεννήθηκε από την έντυπη ομόνυμη στήλη του συγγραφέα στο περιοδικό mystery και εμπλουτίζεται χάρη στο συντονισμό του Νικόλαου Κουμαρτζή και το μεράκι τριών νέων ταλαντούχων συγγραφέων. Θέλατε ποτέ να ταξιδέψετε σε μέρη που μπορούν να σας παραξενέψουν;
Update: Ο ταξιδιωτικός οδηγός/ λεύκωμα του Παράξενου Ταξιδιώτη είναι γεγονός! 356 έχρωμες σελίδες με 200 μοναδικές και άκρως παράξενες τοποθεσίες, συνοδευόμενες με 500+ φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας, σπάνιες ιστορικές και μυθολογικές πληροφορίες, καθώς και ακριβείς οδηγίες πρόσβασης. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

} Forbidden History (το project ολοκληρώθηκε)
Από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Μάιο του 2009, ο Νικόλαος Κουμαρτζής υπήρξε υπεύθυνος για το διμηνιαίο περιοδικό Forbidden History (πρώην Απαγορευμένη Ιστορία) της Μεταεκδοτικής Α. Ε.. Με νέο όνομα, υψηλή αισθητική, πλούσιο συντακτικό team και μία παντελώς πρωτότυπη προσέγγιση της ιστορίας το έντυπο προσπαθούσε σε διμηνιαία βάση να εκπαιδεύσει το ελληνικό κοινό στην αναγνώριση και επιτυχημένη αντιμετώπιση της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης υπέρ συμφερόντων που λαμβάνει χώρα γύρω μας. Ο Νικόλαος Κουμαρτζής κατήχε τη θέση του αρχισυντάκτη στη νέα αυτή προσπάθεια, με υψηλά ευρωπαϊκά standard.

} Βρετανική Εταιρία Ψυχικών Ερευνών (spr.ac.uk)
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής αποτελεί μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών (British Society for Psychical Research) για σειρά ετών, δημοσιεύοντας στην Ελλάδα τις τελευταίες εξελίξεις της διεθνούς παραψυχολογικής κοινότητας και πραγματοποιώντας βιβλιογραφικές μελέτες επιστημονικών πηγών πάνω σε πλήθος παραφυσικών φαινομένων.
Εδώ και 2 έτη διατηρεί τη στήλη
Ψυχικές Έρευνες & Παραψυχολογία στο περιοδικό mystery, ενώ προετοιμάζει μία πλούσια μελέτη πάνω στην επιστημονική προσέγγιση των παραφυσικών φαινομένων ώστε να κυκλοφορήσει ως βιβλίο μέσα στο 2010. Θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια Έλληνα μετά από δεκαετίες να παρουσιάσει υπό αυτό το πρίσμα το χώρο του παραφυσικού στην Ελλάδα.

} Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού (metafysiko.gr)
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής αποτελεί ενεργό μέλος της Ομάδας της Εξώθυρας (Gateway Team) από το 2003, η οποία είναι υπεύθυνη για πλήθος ξεχωριστών ιστοσελίδων, ομάδων, εκδηλώσεων και του ποιοτικότερου διαδικτυακού forum εναλλακτικής αναζήτησης στην Ελλάδα.
Εν έτη 2009 είναι υπεύθυνος αρχισυνταξίας και συντονισμού των ιστοσελίδων www.metafysiko.gr, www. explorers.gr και www.metafysiko.org.