Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Psi Blog: Το 1ο ελληνικό blog αφιερωμένο στην ακαδημαϊκή παραψυχολογία και την επιστημονική προσέγγιση των παραφυσικών φαινομένων!


Το Ψ blog είναι αφιερωμένο στη μελέτη των παραφυσικό φαινομένων μέσω της επιστημονικής οδού, δίχως τον ακαδημαϊκό δογματισμό ή υπερβολικούς ισχυρισμούς. Αποτελεί το πρώτο ελληνικό blog που εστιάζει αποκλειστικά στον ακαδημαϊκό κλάδο της Παραψυχολογίας και στοχεύει να εισάγει ορθά τον όρο "παραψυχολογία" στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Υπεύθυνος του Ψ blog είναι ο Νικόλαος Κουμαρτζής, μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών από το 2006. Από το 2005 και έπειτα διατηρεί στήλες αφιερωμένες στην επιστημονική έρευνα πάνω στα παραφυσικά φαινόμενα σε διάφορα ελληνικά έντυπα, όπως για παράδειγμα η στήλη Παραψυχολογία & Ψυχικές Έρευνες που διατηρεί αυτή την περίοδο στο περιοδικό mystery.
Κατά το παρελθόν έχει έρθει σε επικοινωνία με πλήθος σύγχρονων αναγνωρισμένων παραψυχολόγων, πραγματοποιώντας μία σειρά από συνεντεύξεις. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει δεκάδες μελέτες πάνω στην παραψυχολογία, ενώ κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Rupert Sheldrake και το Γαλλικό Institut Métapsychique International προσφέροντας βοήθεια στην ολοκλήρηση διάφορων ερευνών/ πειραμάτων.